Waarom VollerKoren?

VollerKoren is het enige echte VollerKoren, een lekker brood voor elke dag. Dat betekent rijk aan gezonde voedingsvezels, vezels uit onze natuur. VollerKoren bevat maar liefst 35% meer vezels dan gewoon Volkorenbrood. Het brood is iets donkerder en voller van smaak. VollerKoren is als het ware de overtreffende trap van volkorenbrood. Je hebt witbrood, bruinbrood, volkorenbrood en VollerKorenbrood!

Waarom is het eten van VollerKoren belangrijk?
VollerKoren helpt je om de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid voedingsvezel te eten.

Wie? Vezeladvies (ADH)
Volwassen mannen: 40 gram vezels per dag
Volwassen vrouwen: 30 gram vezels per dag

 Bron: www.voedingscentrum.nl

Hoeveel voedingsvezel zit er in een VollerKoren brood?

vezelgehalte3boterhammen

*= Bruin- en volkorenbrood - Bron: Onderzoek Voedingswaarde Brood, TNO/ NBC, mei 2008

Als er zoveel vezels in zitten, is het dan nog wel lekker?
Het brood is buitengewoon mals, omdat de grote hoeveelheid vezels in het brood veel vocht vasthouden. Daardoor ervaar je niet of nauwelijks dat je extra vezels eet. En toch krijgt je dus op zeer eenvoudige wijze 35% meer vezels binnen! De houdbaarheid en versbeleving van VollerKoren is hetzelfde als "gewoon" brood.

VollerKoren eet als gewoon brood. Dus zonder de nadelige en moeilijke eeteigenschappen van zwaar volkorenbrood of andere vezelverrijkte producten. Het is een volwaardige aanvulling op de dagelijkse keuze aan makkelijk te eten broodsoorten.

Welke ingrediënten bevat VollerKoren
Tarwevolkorenmeel, water, tarwevezels, zonnebloempitten, moutmeel[gerst],tarwezemelen, gist, bakkerszout, emulgator: E481, E471, zuurdesempoeder[tarwe], plantaardige olie(raap)

Voedingswaarden van VollerKoren

Energie 982 kJ/234 Kcal

Eiwitten 10,7
Vetten
Waarvan verz. vet
3,4
0,9
Koolhydraten
Waarvan suikers
35,1
0,9
Voedingsvezel 9,5
Zout 1,0
Waarvan natrium

0,420
Allergenen: Glutenbevattende granen [tarwe, gerst]


Hoeveel voedingsvezel zit er standaard in volkorenbrood

In een gewoon volkorenbrood zit 6,8 gram voedingsvezel per 100 gram brood.
Op basis van gemiddelde waardes / Bron: Voedingswaarde onderzoek Voorlichtingsbureau Brood.


Mag iedereen zomaar zeggen dat het brood ‘rijk aan vezels' is?

Nee. De claim vezelrijk is alleen toegestaan als het vezelgehalte van het product minimaal 6 gram per 100 gram of 3 gram per 100 kcal bedraagt. Een vermelding zoals ‘boordevol vezel' suggereert ook dat het product rijk is aan vezel en geldt dus ook als een voedingsclaim die aan dezelfde voorwaarden als de claim ‘vezelrijk' moet voldoen. Volkorenbrood bevat gemiddeld 6,8 gram voedingsvezel per 100 gram brood. VollerKoren bevat 35% meer voedingsvezel dan volkorenbrood, dus meer dan 9,5 gram per 100 gram brood.

In het onderstaande plaatje (bron: Voorlichtingsbureau Brood) zie je, dat brood 31% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voedingsvezel levert. VollerKoren doet daar een schepje boven op.

voedingsvezelg

actiekader